3 tips voor kleine slaapkamers die er groter uit moeten zien!

Maakt je kleine kamer je depressief, omdat hij zo somber is ingericht en je eigenlijk niet weet wat je met de ruimte moet doen? Dat geeft niet, we zijn allemaal wel eens in dezelfde situatie geweest. Gelukkig kan je met deze 3 tips het beste uit je kleine slaapkamer halen en ervoor zorgen dat deze groter lijkt dan hij werkelijk is. Natuurlijk zorgen deze tips er alleen voor dat je kleine slaapkamer groter lijkt. Om je slaapkamer minder somber te maken kan je op de website https://www.solfelt.be/ inspiratie opdoen over het inrichten van je kleine slaapkamer!

1. Houdt het inrichten van je slaapkamer simpel

Het inrichten van een kleine slaapkamer moet je simpel houden. Meestal is er in een kleine slaapkamer een duidelijke plek waar het bed hoort en het hoofdeinde kan. Om de ruimte wat groter te laten lijken kun je ervoor kiezen om een hoofdeinde te kiezen dat groot is in de lengte in plaats van dat je bed groot is in de breedte. Zo bespaar je ruimte en lijkt het alsof je een grotere kamer hebt. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kamer opgeruimd is, als er ruimte is onder je bed zorg er dan voor dat deze leeg is. De leegte zorgt voor een optische illusie dat de kamer groter lijkt, ook zorgt een leegte onder het bed er ook voor dat de kamer schoon is en netjes. Dit zorgt er ook voor dat de kamer groter lijkt.

2. Ga de hoogte in

Zoals eerder aangegeven is een hoofdeinde van het bed dat in de lengte gaat ideaal voor het creƫren van de illusie dat de kamer groter is. Dit geldt ook voor de raamdecoratie. Door de raamdecoratie vanaf het plafond naar de grond te installeren, zorg je ervoor dat de illusie doorzet in de gehele kamer. De kamer lijkt groot in de hoogte.

3. Meubels

Wees niet bang voor te grote meubels. Natuurlijk is er zoiets als teveel meubels in een kleine kamer, maar zoals eerder genoemd zal een kleine kamer wel een duidelijke inrichting hebben van wat waar kan. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je een kleine kast moet aanschaffen, een klein nachtkastje of een klein bureau. Grotere items of items die vooral de hoogte in gaan zorgen ervoor dat een kamer groter lijkt. Bij Eichholtz vind je een variatie aan meubels voor de slaapkamer die ideaal zijn voor jouw kleine slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *