5 makkelijke groenten om zelf te kweken

Je zou graag je eigen groentes willen verbouwen in je eigen tuin. Helaas heb je niet veel ervaring hierin. Welke groenten zijn makkelijk om zelf te kweken? Hier vind je een lijst met een aantal groenten die je zelf heel eenvoudig kan kweken. Wil je graag advies van een professional? Neem dan contact op met Kous Hoveniers, de hovenier van Ede. Deze hovenier heeft ruime ervaring met moestuinen. 

Radijs 

Radijs is de perfecte groente om mee te starten bij het kweken van groente in je eigen tuin. Het kan bij deze groente bijna niet misgaan. Zaai deze planten tussen maart en augustus in de volle grond. Dek de grond af met een halve centimeter aarde, zorg dat de grond zonlicht kan zien en hou de grond vochtig. Zo kun je na 6 tot 8 weken al genieten van een kleurrijke salade. 

Courgette

Ook voor het kweken van courgettes hoef je geen groene vingers te hebben. Deze plant zoekt, wanneer die aanslaat, zelf zijn weg door de moestuin. Zaai deze plant in de warmere maanden. In mei kun je hiermee beginnen. Deze planten groeien snel, dus zorg voor genoeg ruimte. Met 6 weken kun je de plant al oogsten. 

Worteltjes

Deze groente duurt wat langer voordat je ze kunt oogsten, maar dan heb je ook wat. Worteltjes kunnen van maart tot augustus worden geplant en met drie maanden kun je hier van genieten. Wees wel geduldig bij het kweken van deze planten. 

Lente-ui

Heerlijk voor in de salade of de roerbakschotel: de lente-ui. Heel makkelijk te kweken. Zaai deze plant het hele jaar door, maar de beste maanden hiervoor zijn maart en april. Deze planten hebben wel veel water nodig.

Rucola 

Ook een makkelijke groente om te kweken in rucola. Deze raketsla kun je zaaien in de volle grond. Na een paar weken kun je deze groente oogsten, maar hoe langer je wacht met de oogst, hoe pittiger de groente uiteindelijk wordt. Er zijn nog veel meer groenten die makkelijk te kweken zijn. Hiervoor moet je zelf onderzoek doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *