Blog

Heerlijk uit eten in Zwolle?

Wil je lekker uit eten in Zwolle, maar eens wat anders dan een bezoekje aan de Italiaan of die ene burgertent? Ga dan eens eten bij Silk Sushi & Asian Dining. In dit schitterende restaurant kan je onbeperkt genieten van een veelzijdige menukaart op het gebied van sushi in Zwolle. Voor zowel vlees, vis als vegetarisch ben je hier helemaal aan het juiste adres!

Op zoek naar iets anders?

Wanneer je lekker wilt eten, kijk je vaak van te voren waar je dit wilt doen. Je wilt immers graag weten of er iets lekkers voor je tussen zit. Bij Silk Sushi & Asian Dining kun je de menukaart alvast online te bekijken. Op die manier kun snel en eenvoudig een impressie krijgen van de gerechten die ze serveren in dit all you can eat restaurant in Zwolle

Sushi eten in Zwolle doe je bij Silk!

Silk Sushi & Asian Dining biedt een schitterende ambiance waar je ongekend kunt vertoeven. Bovendien biedt dit restaurant ook een ruim terras bij het water waar je in de zomer heerlijk kunt genieten. Heerlijk dineren doe je hier dan ook gegarandeerd! De bediening is uitstekend en de service enorm snel. In verschillende rondes bestel je meerdere gerechtjes die aan de lopende band bij je tafel worden bezorgd. En heb je vragen over het eten of de drankjes? Vraag het gerust! De medewerkers voorzien je graag van advies.

Reserveer eenvoudig online

Wanneer je hier lekker wilt eten, is het aan te raden om op tijd te reserveren. Via de website of telefonisch reserveer je snel en eenvoudig. Het enige wat je doorgeeft is de dag, de tijd en het aantal personen.

Genieten tijdens de feestdagen?

Ook tijdens de feestdagen kun je bij Silk genieten van een heerlijk diner. Eet je liever gezellige thuis, maar wel met overheerlijke sushi? Ook dat is geen probleem. Je kunt je bestelling online doorgeven om het vervolgens af te halen of te laten bezorgen. Beter kan niet toch!

Je Paysafecard online kopen? Dat is mogelijk!

De laatste jaren heeft de Paysafecard langzaam maar zeker aan populariteit gewonnen als betaalmiddel. De belangrijkste redenen hiervan hangen misschien wel samen met dat je hiermee veilig en anoniem kunt betalen. Dat zit zo. Je koopt je Paysafecard bijvoorbeeld in een fysieke winkel, al kun je tegenwoordig net zo goed je Paysafecard online kopen. Voor deze aanschaf betaal je al meteen geld en wel een standaardbedrag van tussen de 10 en de 100 euro. Je Paysafe online kopen kan overigens via de daarvoor bestemde websites. Na je aanschaf kun je je Paysafecard, waar een unieke pincode van 16 cijfers op staat, inzetten als betaalmiddel. Er staan verder geen andere gegevens op deze card. Dit feit maakt het dat je je als gebruiker veiliger kunt voelen bij je betaling. Het is anoniemer dan betalen via je bankaccount, dus is het ook moeilijk voor online criminelen om je op de een of andere manier geld afhandig te maken.

paysafecard online kopen

Waar kun je je card zoal benutten?

Je kunt je Paysafecard weliswaar niet in elke webshop benutten, maar toch zijn er al heel veel plekken op internet waar dit wél kan. Zo is de Paysafecard al een heel gerenommeerd betaalmiddel in de gamewereld. Bij talrijke online games kun je je card inzetten als er iets betaald moet worden. Ook online casino’s maken er volop gebruik van. Verder zijn het bijvoorbeeld datingsites die betalingen per Paysafecard aanbieden, net als online aanbieders van muziek en entertainment.

Kom eens langs bij het Restaurant aan zee

Wil jij heerlijk eten? Genieten van een unieke omgeving en vooral een ervaring rijker zijn? Dan ben je van harte welkom bij jouw restaurant aan zee. Een onvergetelijke plek waar heerlijke gerechten, uitzicht en beleving echt samenkomen. Wij verwelkomen je graag met passende gerechten en bijzondere smaakcombinaties. Allemaal door onze eigen koks gemaakt tot veelbelovende gerechten.

Als restaurant aan zee zijn wij met onze locatie echt bevoorrecht. Je zit als het om evenementen gaat altijd op de eerste rij en kan daar volop van genieten. Daarnaast zorgen wij natuurlijk voor een beleving in smaak. Met alle gerechten die wij voor je bereiden.

Of je het nu lekker gewoon en gezellig, bijzonder en onvergetelijk of uitzonderlijk wilt. Wij zorgen voor de sfeer die jij voor ogen hebt. Wat in het bijzonder enorm leuk is aan ons restaurant aan zee is dat je voorafgaand aan een heerlijk diner over het strand een wandeling kunt maken of verschillende activiteiten kunt bijwonen.

Naast zee ook een prachtige evenementenlocatie.

Zo is het strand aan zee een prachtige evenementen locatie. Er wordt van alles gedaan dat je van een strand en zee locatie verwacht. Waarbij ieder weer een ontplooiing is voor rijkelijke evenementen die je niet had willen missen. Wat dacht je van kitesurfen of zandsculpturen die er gemaakt worden. Om over het uitzicht van de duinen nog maar te zwijgen.

Je bent na een dag vol met bijzondere en leuke activiteiten natuurlijk welkom. Wij verzorgen graag de gangen die je wenst. Met bijkomende seizoensspecialiteiten, lokale hoogstandjes en een absolute smaak en sfeer beleving.

Wij zijn geopend tijdens de mooiste, donkerste en koudste dagen van het jaar en geven je graag een warm welkom. Waardoor je zeker weet dat je bij ons aan het juiste adres bent. Laat dat maar aan ons over.

Maak er een feestje van bij ons restaurant aan zee.

Kom je bij ons langs dan maken wij er een feestje van. Want dat is het op onze toplocatie altijd. Zo zorgen wij voor een goede ervaring. Op onze website vind je informatie over wat wij je te bieden hebben. En daar zijn wij zelf natuurlijk bijzonder trots op. Zo kunnen wij je optimaal bedienen.

Je kunt bij ons ook reserveren. Wat zeker tijdens drukke momenten in het jaar een goede tip is. Door je plek te reserveren houden wij rekening met je komst. Zie wij je snel bij ons restaurant aan zee?

Voedingsindustrie oplossingen voor automatisering

Ook de voedingsindustrie voelt de druk om goedkoper te produceren. De efficiëntie en arbeidsproductiviteit moeten omhoog. Ook willen consumenten dat er duurzaam wordt geproduceerd en gezondere producten. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, passen bedrijven onder meer robotisering toe. Dat is een van de voedingsindustrie oplossingen om de concurrentiekracht te vergroten. De robotdichtheid van die sector is vrij laag. Met robots kan de kwaliteit van de productie beter worden gehandhaafd en de personeelskosten worden verlaagd. Personeel aantrekken is een probleem voor die sector en het personeelsbestand vergrijst. Ook vereisen robots en andere automatiseringsoplossingen andere kennis en vaardigheden, en daarom zal bijscholing moeten plaatsvinden. De helft van de toekomstige personeelsbehoefte zou met robots kunnen worden ingevuld. Daar zijn natuurlijk wel investeringen voor nodig.

Investeren in robots

In 2018 was de robotdichtheid in de voedingsindustrie 117 robots per 10.000 werknemers. Die robotdichtheid voor de totale industrie was gemiddeld 142. De oorzaken van de lage dichtheid in de voedingsindustrie was aan de ene kant de technologie. Die was minder geschikt voor de voedingsindustrie. De andere kant is dat die industrie met strenge voedselveiligheidsregelgeving te maken heeft, waarbij hogere eisen worden gesteld aan de hygiëne. De snelheid waarmee nieuwe innovaties worden doorgevoerd in de voedingsindustrie was laag. Dat had te maken met de kleine marges waardoor hoge investeringen moeilijk te realiseren waren. Toch is inmiddels de robotdichtheid in de voedingsindustrie aan het toenemen en is die groei nu groter dan in andere sectoren.

Total cost of ownership

Voor een investering is de Total Cost of Ownership (TCO) belangrijk. De TCO zijn de totale kosten van aanschaf, onderhoud, reparaties en allerlei bijkomende kosten. Zoals gezegd hebben we van de voedingsindustrie oplossingen voor de automatisering de robots hier aan de orde gesteld. De TCO dient te worden vastgesteld. Is het geld er niet voor de aanschaf van een nieuwe robot, dan is een refurbished robot een mogelijkheid. Een derde optie is leasing.

3 tips voor kleine slaapkamers die er groter uit moeten zien!

Maakt je kleine kamer je depressief, omdat hij zo somber is ingericht en je eigenlijk niet weet wat je met de ruimte moet doen? Dat geeft niet, we zijn allemaal wel eens in dezelfde situatie geweest. Gelukkig kan je met deze 3 tips het beste uit je kleine slaapkamer halen en ervoor zorgen dat deze groter lijkt dan hij werkelijk is. Natuurlijk zorgen deze tips er alleen voor dat je kleine slaapkamer groter lijkt. Om je slaapkamer minder somber te maken kan je op de website https://www.solfelt.be/ inspiratie opdoen over het inrichten van je kleine slaapkamer!

1. Houdt het inrichten van je slaapkamer simpel

Het inrichten van een kleine slaapkamer moet je simpel houden. Meestal is er in een kleine slaapkamer een duidelijke plek waar het bed hoort en het hoofdeinde kan. Om de ruimte wat groter te laten lijken kun je ervoor kiezen om een hoofdeinde te kiezen dat groot is in de lengte in plaats van dat je bed groot is in de breedte. Zo bespaar je ruimte en lijkt het alsof je een grotere kamer hebt. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kamer opgeruimd is, als er ruimte is onder je bed zorg er dan voor dat deze leeg is. De leegte zorgt voor een optische illusie dat de kamer groter lijkt, ook zorgt een leegte onder het bed er ook voor dat de kamer schoon is en netjes. Dit zorgt er ook voor dat de kamer groter lijkt.

2. Ga de hoogte in

Zoals eerder aangegeven is een hoofdeinde van het bed dat in de lengte gaat ideaal voor het creëren van de illusie dat de kamer groter is. Dit geldt ook voor de raamdecoratie. Door de raamdecoratie vanaf het plafond naar de grond te installeren, zorg je ervoor dat de illusie doorzet in de gehele kamer. De kamer lijkt groot in de hoogte.

3. Meubels

Wees niet bang voor te grote meubels. Natuurlijk is er zoiets als teveel meubels in een kleine kamer, maar zoals eerder genoemd zal een kleine kamer wel een duidelijke inrichting hebben van wat waar kan. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je een kleine kast moet aanschaffen, een klein nachtkastje of een klein bureau. Grotere items of items die vooral de hoogte in gaan zorgen ervoor dat een kamer groter lijkt. Bij Eichholtz vind je een variatie aan meubels voor de slaapkamer die ideaal zijn voor jouw kleine slaapkamer.

Tools voor je eigen cocktails

Het woord cocktail wordt gebruikt als vervanging van het woord mengsel. Hier hebben we het ook over een mengsel, maar van een specifiek type. Dit artikel gaat over een resultaat van het mengen van een aantal gedistilleerde dranken, bijvoorbeeld cognac, rum, wodka of whisky, waaraan andere ingrediënten of garnituren kunnen worden toegevoegd, zoals schijfjes limoen, stukjes aardbeien of jalapeñopeper, of een besje. Er zijn recepten van veel cocktails beschreven. En mensen experimenteren ook zelf met cocktails.

Al in huis

Om thuis een cocktail te kunnen maken, heb je de ingrediënten nodig, maar daarnaast ook een aantal cocktail tools. Welke dat zijn, hangt van de cocktail af die je wilt maken. Er zijn tools die je al in huis zal hebben. Dan hebben we het over een kurkentrekker, een flesopener, een mesje met snijbord, een ijsblokjesvorm, een schilmesje, een knijper voor ijsblokjes en een fruituitknijper. We nemen aan dat je genoemde tools wel kent. Heb je een of meerdere van deze cocktail tools niet, dan gaan die ook de lijst van aan te schaffen (zie de volgende paragraaf).

Aanschaffen

Voor het maken van een cocktail gebruik je een shaker. De dranken gaan in de gewenste hoeveelheden in de shaker en die wordt geschud (shaking). Vervolgens wordt de mix uitgegoten in glazen. Om de hoeveelheden af te meten van de dranken die in de shaker ingaan, worden zogenoemde jiggers of barmaatjes gebruikt. Een muddler of stamper wordt gebruikt om ingrediënten in een glas te kneuzen. Een strainer of zeefje wordt gebruikt om ongewenste componenten, zoals pitjes, uit de mix te zeven. Een zeef die in de keuken wordt gebruikt, is hiervoor doorgaans te groot. Met een maat- of barlepel kunnen ook hoeveelheden worden afgemeten en/of om in een glas te roeren. Om ook voor hoge glazen te kunnen gebruiken is het lepeltje vrij lang. Er nog meer cocktail tools, maar die zullen we niet verder behandelen.

Het beste restaurant vinden

Zoek je een restaurant bij jou in de buurt, of juist ergens waar je op een bepaald moment zult verblijven? Dan wil je natuurlijk een restaurant vinden waar je het naar je zin zult hebben, maar ook waar het eten goed zal smaken. Maar hoe vind je nu zo’n restaurant? Daar vertellen we je in dit artikel graag meer over. Zo geven we je tips over het vinden van een restaurant A2, of juist in een leuke stad.

restaurant A2

Enkele tips voor je favoriete restaurant

Zoek je naar een nieuw restaurant, waar je binnenkort een heerlijke maaltijd wilt eten? Dan heb je tegenwoordig gelukkig veel mogelijkheden om zoiets te vinden. Want waar je vroeger langs moest gaan bij het restaurant, kun je nu zonder problemen online al veel restaurant zoeken. Je kunt al een indruk krijgen van het restaurant, door bijvoorbeeld de social media pagina’s door te nemen. Zo zie je vaak al of het iets is voor jezelf om eens langs te gaan. Je krijgt bijvoorbeeld ook al een beeld van de sfeer. En dat is erg goed om vooraf al in de gaten te houden. Wat je ook kunt doen, is het doornemen van de recensies van het betreffende restaurant. Op deze manier kun je al doornemen of het gaat om een restaurant waar je graag eens naartoe zou willen gaan. Het is zeker raadzaam om dit vooraf even door te nemen. Zo maak je de kansen op een goede plaats om te eten namelijk veel groter.

restaurant A2

Tips voor een leuke date in Zwolle

Na een periode zonder liefde in je leven, ben je weer eens toe aan een leuke date. Via het internet heb je elkaar leren kennen en na een tijdje met elkaar gepraat te hebben, heb je de stoute schoenen aangetrokken en heb je een date voorgesteld. Maar de paniek begint toch een beetje toe te slaan, want wat ga je nu doen als date? Want je wilt tenslotte toch een goede eerste indruk maken. Daarom geven we jou in deze blog enkele tips voor date. En welke stad is daar meer geschikt voor als de romantische Hanzestad Zwolle. Lees de blog goed door en maak een goede eerste indruk!

1. Wandel romantisch samen door de stad

Tijdens je eerste date wil je natuurlijk elkaar leren kennen en ontdekken of de klik er ook in ‘’real life’’ is. Dan raden we jou af om naar bijvoorbeeld de bioscoop te gaan. Veel leuker is het om lekker samen door te straten en het park in Zwolle te struinen. Zo kunnen jullie samen gezellig praten en genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Vergeet niet om ook een leuk terrasje te pakken. En daar in het zonnetje te genieten!

2. Huur een boot en vaar door de grachten

Zwolle wordt omringd door grachten. De ideale mogelijkheid dus om een bootje te huren en het water op te gaan. Neem een picknickmand mee met eten en drinken en vaar romantisch door de grachten. Plan genoeg tijd in zodat je niet op de tijd hoeft te letten.

3. Sluit de dag af door lekker te gaan uiteten

Een etentje mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. Een etentje doet het namelijk altijd goed op een date. Kies voor een goed Chinees restaurant in Zwolle zoals Kota Radja. Hier kunnen jullie genieten van de lekkerste Chinese en Kantonese gerechten. Ook als je gek bent op Sushi ben je hier aan het goede adres. Tijdens het eten kunnen jullie elkaar goed leren kennen. Een betere afsluiter voor een leuke date kunnen wij niet verzinnen!

Hebben jullie nog niet genoeg van deze stad? Kies dan voor een hotelovernachting in een mooi hotel in Zwolle. Zo kunnen jullie langer genieten van deze Hanzestad.

Eten en drinken bij kleinschalig wonen

In Nederland ruim 115 duizend mensen in een verzorgings- of verpleeghuis. Deze inwoners kunnen niet meer zelfstandig wonen. Toch wil de zorg hen een zo huiselijk mogelijke omgeving bieden. Dit wordt ook wel kleinschalig wonen genoemd. Zaken, zoals: koken, wordt de bewoners zoveel mogelijk uit handen genomen. Maar hoe ziet bij zo’n instelling de keuken er eigenlijk uit? Is er sprake van een bedrijfskeuken? In deze blog vertellen wij je meer over de materialen die in een keuken voor kleinschalig wonen aanwezig moeten zijn. Lees je mee?

Standaard keukengerei

De keuken is een belangrijke ruimte binnen het verzorgings- of verpleeghuis. Net zoals thuis, moet er ook hier uitgebreid gekookt kunnen worden. Vaak door personeel of vrijwilligers. Bij kleinschalig wonen is deze ruimte dan ook voorzien van de standaard attributen, zoals: bestek, servies, glaswerk, pannen en diverse schoonmaakartikelen. Gebruiksartikelen kunnen zijn aangepast op de probleemstelling van de bewoner.

Voorzieningen voor voedseltransport

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is zeker het geval wanneer het om senioren of mensen met een beperking gaat. Daarom zijn de meeste keukens in deze sector voorzien van zogenoemde transportvoorzieningen. Dit zijn producten, zoals: boxen, bordendeksels, systeemborden, onderborden, bekerglazen en serveerwagens. Hiermee wordt vervoer van (heet) eten en drinken makkelijker – en vooral: veiliger – gemaakt.

HACCP-producten

De dienstverlening aan zorgbehoevende ouderen moet aan hoge standaarden voldoen. De HACCP is daar één van. Hierbij worden de risico’s van voedingsmiddelen geïnventariseerd. Producten als snijplankensets, thermometers, voelerreinigingsdoekjes en labeldispensers kunnen problemen met voedsel zoveel mogelijk voorkomen.

Artikelen voor tafeltje-dekje

Sommige inwoners voelen er weinig voor om met een grote groep te eten. Ze houden niet van de drukte of ze zijn medisch niet in staat om zich te verplaatsen. In dat geval wordt er vaak gewerkt met tafeltje-dekje. In de keuken vind je daarom altijd Iso-boxen en warmtepallets terug.

Griekse olijfolie

Griekse olijfolie is lekker, gezond en een uitstekend souvenir. En dat is niet zomaar. Griekse olijfolie behoort tot de beste olijfolie in de wereld. Dit is ook logisch als je weet hoeveel liters olijfolie Griekse mensen per jaar consumeren. Per jaar consumeert de gemiddelde Griek namelijk 17 liter. Als vergelijking, in Nederland is dit maar 0.8 liter. Verder behoort Griekenland ook tot de grootste exporteur van olijfolie. In deze blog bespreken we waarom het Griekse olie zo goed is en waar je op moet letten bij het kopen.

De vier gradaties

Er zijn vier verschillende gradaties als het om olijfolie gaat. Deze zijn extra vierge olijfolie, vierge olijfolie, gewone olijfolie en sansa olijfolie. De duurste gradatie van deze vier is de extra vierge. De naam zegt het al. Het staat namelijk voor extra maagdelijk. Er wordt hier niets bijgevoegd. Het olijfolie is dus puur het sap van de olijf vrucht.

Typische soorten

Er is ook een groot verschil in soorten olijven in Griekenland. De zogenaamde Koroneiki is de meest voorkomende. Deze zul je niet vaak in een restaurant zien, omdat het een zo mooie olijf is. Door de Grieken wordt deze olijf ook vaak de koningin van de olijven genoemd.

In Griekenland heeft elk deel wel een speciale olijven vrucht. Als je dus ooit Griekenland bezoekt, is het zeker een aanrader om zoveel mogelijk olijfolie boeren. Je zult verbaasd zijn hoe verschillend de smaken kunnen zijn. Naast Olijven zijn er nog veel andere lekkere Griekse producten die de reis naar dit land waard maken.