Blog

Tips voor een leuke date in Zwolle

Na een periode zonder liefde in je leven, ben je weer eens toe aan een leuke date. Via het internet heb je elkaar leren kennen en na een tijdje met elkaar gepraat te hebben, heb je de stoute schoenen aangetrokken en heb je een date voorgesteld. Maar de paniek begint toch een beetje toe te slaan, want wat ga je nu doen als date? Want je wilt tenslotte toch een goede eerste indruk maken. Daarom geven we jou in deze blog enkele tips voor date. En welke stad is daar meer geschikt voor als de romantische Hanzestad Zwolle. Lees de blog goed door en maak een goede eerste indruk!

1. Wandel romantisch samen door de stad

Tijdens je eerste date wil je natuurlijk elkaar leren kennen en ontdekken of de klik er ook in ‘’real life’’ is. Dan raden we jou af om naar bijvoorbeeld de bioscoop te gaan. Veel leuker is het om lekker samen door te straten en het park in Zwolle te struinen. Zo kunnen jullie samen gezellig praten en genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Vergeet niet om ook een leuk terrasje te pakken. En daar in het zonnetje te genieten!

2. Huur een boot en vaar door de grachten

Zwolle wordt omringd door grachten. De ideale mogelijkheid dus om een bootje te huren en het water op te gaan. Neem een picknickmand mee met eten en drinken en vaar romantisch door de grachten. Plan genoeg tijd in zodat je niet op de tijd hoeft te letten.

3. Sluit de dag af door lekker te gaan uiteten

Een etentje mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. Een etentje doet het namelijk altijd goed op een date. Kies voor een goed Chinees restaurant in Zwolle zoals Kota Radja. Hier kunnen jullie genieten van de lekkerste Chinese en Kantonese gerechten. Ook als je gek bent op Sushi ben je hier aan het goede adres. Tijdens het eten kunnen jullie elkaar goed leren kennen. Een betere afsluiter voor een leuke date kunnen wij niet verzinnen!

Hebben jullie nog niet genoeg van deze stad? Kies dan voor een hotelovernachting in een mooi hotel in Zwolle. Zo kunnen jullie langer genieten van deze Hanzestad.

Eten en drinken bij kleinschalig wonen

In Nederland ruim 115 duizend mensen in een verzorgings- of verpleeghuis. Deze inwoners kunnen niet meer zelfstandig wonen. Toch wil de zorg hen een zo huiselijk mogelijke omgeving bieden. Dit wordt ook wel kleinschalig wonen genoemd. Zaken, zoals: koken, wordt de bewoners zoveel mogelijk uit handen genomen. Maar hoe ziet bij zo’n instelling de keuken er eigenlijk uit? In deze blog vertellen wij je meer over de materialen die in een keuken voor kleinschalig wonen aanwezig moeten zijn. Lees je mee?

Standaard keukengerei

De keuken is een belangrijke ruimte binnen het verzorgings- of verpleeghuis. Net zoals thuis, moet er ook hier uitgebreid gekookt kunnen worden. Vaak door personeel of vrijwilligers. Bij kleinschalig wonen is deze ruimte dan ook voorzien van de standaard attributen, zoals: bestek, servies, glaswerk, pannen en diverse schoonmaakartikelen. Gebruiksartikelen kunnen zijn aangepast op de probleemstelling van de bewoner.

Voorzieningen voor voedseltransport

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is zeker het geval wanneer het om senioren of mensen met een beperking gaat. Daarom zijn de meeste keukens in deze sector voorzien van zogenoemde transportvoorzieningen. Dit zijn producten, zoals: boxen, bordendeksels, systeemborden, onderborden, bekerglazen en serveerwagens. Hiermee wordt vervoer van (heet) eten en drinken makkelijker – en vooral: veiliger – gemaakt.

HACCP-producten

De dienstverlening aan zorgbehoevende ouderen moet aan hoge standaarden voldoen. De HACCP is daar één van. Hierbij worden de risico’s van voedingsmiddelen geïnventariseerd. Producten als snijplankensets, thermometers, voelerreinigingsdoekjes en labeldispensers kunnen problemen met voedsel zoveel mogelijk voorkomen.

Artikelen voor tafeltje-dekje

Sommige inwoners voelen er weinig voor om met een grote groep te eten. Ze houden niet van de drukte of ze zijn medisch niet in staat om zich te verplaatsen. In dat geval wordt er vaak gewerkt met tafeltje-dekje. In de keuken vind je daarom altijd Iso-boxen en warmtepallets terug.

Griekse olijfolie

Griekse olijfolie is lekker, gezond en een uitstekend souvenir. En dat is niet zomaar. Griekse olijfolie behoort tot de beste olijfolie in de wereld. Dit is ook logisch als je weet hoeveel liters olijfolie Griekse mensen per jaar consumeren. Per jaar consumeert de gemiddelde Griek namelijk 17 liter. Als vergelijking, in Nederland is dit maar 0.8 liter. Verder behoort Griekenland ook tot de grootste exporteur van olijfolie. In deze blog bespreken we waarom het Griekse olie zo goed is en waar je op moet letten bij het kopen.

De vier gradaties

Er zijn vier verschillende gradaties als het om olijfolie gaat. Deze zijn extra vierge olijfolie, vierge olijfolie, gewone olijfolie en sansa olijfolie. De duurste gradatie van deze vier is de extra vierge. De naam zegt het al. Het staat namelijk voor extra maagdelijk. Er wordt hier niets bijgevoegd. Het olijfolie is dus puur het sap van de olijf vrucht.

Typische soorten

Er is ook een groot verschil in soorten olijven in Griekenland. De zogenaamde Koroneiki is de meest voorkomende. Deze zul je niet vaak in een restaurant zien, omdat het een zo mooie olijf is. Door de Grieken wordt deze olijf ook vaak de koningin van de olijven genoemd.

In Griekenland heeft elk deel wel een speciale olijven vrucht. Als je dus ooit Griekenland bezoekt, is het zeker een aanrader om zoveel mogelijk olijfolie boeren. Je zult verbaasd zijn hoe verschillend de smaken kunnen zijn. Naast Olijven zijn er nog veel andere lekkere Griekse producten die de reis naar dit land waard maken.

Een dagje organiseren met vrienden

Heb jij een dagje uit met vrienden die op de planning hebt staan? Leuk! maar wat ga je dan toch doen? Er zijn gelukkig veel dingen die je kunt doen met je vrienden. En in dit artikel helpen we je graag een handje hierbij. Zo beginnen we met tips om een steakhouse of ander restaurant zoals Het wapen van Kaatsheuvel te vinden. Maar hebben tevens nog tips voor leuke activiteiten. Lees dus snel eens verder.

Het wapen van Kaatsheuvel

Jouw dagje uit

Wanneer je een dagje uit hebt met vrienden, is dat altijd iets om naar uit te kijken. En dan is het natuurlijk wel zo leuk om iets tofs te organiseren. Maar wat ga je dan toch doen? Je kunt bijvoorbeeld gaan paintballen, bowlen of laserschieten. Dat zijn vaak activiteiten die in de smaak vallen bij menig vriendengroep. En daarbij is het tevens leuk als je er een drankje kunt doen. Je kunt hierbij ook online kijken naar wat voor activiteiten je kunt doen. Op het gebied van restaurants ligt het vaak aan de groepsgrootte wat interessant kan zijn. Met grote groepen is een steakhouse bijvoorbeeld erg leuk. Het is dan geen probleem als de groep een beetje luidruchtig is. Bepaalde restaurants zijn dan ook minder geschikt voor grote groepen. Wanneer je met een select gezelschap bent zou je bijvoorbeeld voor een wat chiquer restaurant kunnen gaan. Maar uiteindelijk komt het ook neer op jullie persoonlijke voorkeuren. Kijk vooral eens rond en bespreek met je vrienden wat leuk is!

Het wapen van Kaatsheuvel