Blog

Creatieve ideeën voor LED-verlichtingsstrips

LED-lampen zijn zo populair geworden omdat ze een kostenefficiënte manier bieden om uw ruimte en projecten te verlichten. Ze zijn extreem veelzijdig, licht in gewicht, flexibel en eenvoudig te installeren. Er zijn nu meer mensen die online en offline op zoek zijn naar ledstrips . Daarom is iedereen tegenwoordig op zoek naar LED-verlichtingsideeën.  

Van alle LED-verlichtingsproducten zijn LED strips absoluut het populairst. We kunnen het gebruiken voor bankverlichting, vrachtwagenverlichting, led-kamerdecoratie enzovoort! 

Als je je eigen coole led-project wilt starten, lees dan verder en geniet ervan! 

LED verlichting voor binnen- en buitenwanden 

In feite zijn muren de meest voorkomende ruimte waar lichtstrips worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten. Er zijn verschillende manieren waarop u LED’s kunt gebruiken om muren te verlichten. Al deze manieren zijn echter over het algemeen onderverdeeld in drie categorieën:  

  •  Bij inbouw wandverlichting gluren LED’s door een hol deel van de wand. Dit type verlichting is geweldig om uw ruimte een diffuse, zachte uitstraling te geven. Inbouwwandverlichting kan worden gebruikt in huizen, kantoren en zelfs commerciële ruimtes omdat ze uw ruimte een meer verfijnde uitstraling geven. 
  • U kunt ook kiezen voor opbouw wandverlichting waarbij LED-lichtstrips op het oppervlak van de wand worden geplakt of gemonteerd. Dit type verlichting heeft meestal de voorkeur wanneer u ongefilterd fel licht in uw ruimte nodig heeft. 
  • Ten slotte kunt u de strips ook gebruiken voor decoratieve wandverlichting omdat je ze gemakkelijk kunt installeren en verwijderen. Ze kunnen jarenlang hergebruikt worden.  

Wat betekenen de getallen bij de led chips?  

De nummers 5050, 3528, 2835, enz. correleren met de grootte van de chip in millimeters. Sommige LED’s zijn feller dan andere en sommige geven meer licht per watt. Elk heeft zijn eigen specificaties: verschillende stroomvereisten en uitgangshelderheid. De beste keuze hangt af van wat geschikt is voor uw project. 

LED’s zijn verkrijgbaar in 12V en 24V, maar ook in andere spanningen. De 12 en 24 volt komen echter het meest voor. 

Montage van LED ‘s is heel eenvoudig: enkele types zijn voorzien van een plakstrip met 3M tape waarmee je de ledstrip eenvoudig kunt monteren. Het is ook mogelijk om deze LED strips van INTO Led in een aluminium LED strip profiel te monteren.  

RVS grootkeukens: een introductie

Van bedrijfsrestaurants tot schoolkantines en van scheepvaart tot vakantieresorts; er zijn vele situaties te bedenken, waarin de hele dag door voor vele hongerige klanten eten klaargemaakt moet worden. Een eenvoudige keuken zoals thuis, of zelfs een ‘standaard’ restaurantkeuken zullen hierbij niet volstaan. Waar gevraagd wordt om het grotere kook-, bak-, stoom- en frituurwerk, is vraag naar een grootkeuken. Een bedrijf dat alles weet van de inrichting van RVS grootkeukens is het Kampense Culion. We stelden hen enkele vragen, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Waarom juist RVS?

De reden om voor RVS als basismateriaal voor grootkeukens te kiezen, is divers. Allereerst heeft het goede hygiënische eigenschappen. Vuil en bacteriën hechten moeilijk aan de oppervlakte en het is eenvoudig schoon te houden. RVS kan hoge temperaturen weerstaan, waardoor het met bijvoorbeeld hete stoom extra hygiënisch te reinigen is. Ook zal het materiaal niet snel onderhevig zijn aan corrosie door allerhande schoonmaakmiddelen.

Welke apparatuur en inrichting is er?

Het korte antwoord is: te veel om in dit blog op te noemen. Op onze website vindt u een overzicht van grootkeukenapparatuur en -inrichting. Voor het beeld doen we er een kleine greep uit: werk- en spoeltafels, kookeilanden, transportsystemen (bv. afruimbanden), afzuigkappen en koelingen.

Hoe richt ik mijn grootkeuken in?

Dat is geheel afhankelijk van de situatie, van de beschikbare ruimte tot looproutes voor je gasten. Het meeste dat we op dit gebied verzorgen is maatwerk. Ook maken we onderscheid tot apparatuur en interieur en tussen ‘publiekelijk’ en ‘achter de schermen’. Kookeilanden kun je best in een aparte keuken plaatsen, tenzij je aan live cooking wilt doen. Etalages met warmhoudbakken wil je juist in het zicht plaatsen. Mensen kiezen hun gerechten met de zintuigen.

Meer informatie

Dit verhaal over RVS grootkeukens is verre van compleet, maar we hopen u hiermee een beetje een indruk te hebben gegeven. Neemt u gerust contact op met Culion voor meer informatie.

Take away beginnen? Dit heb je nodig.

Als er één opvallende ontwikkeling te benoemen valt op het gebied van food, dan is het wel de groeiende populariteit van afhaal- en bezorgrestaurants. Het lijkt erop dat deze markt nog niet verzadigd is, want er komen regelmatig nieuwe gelegenheden bij. Lijkt het je wat om in de markt van take away te duiken? Duik dan eerst in deze tips. Van keukenapparatuur tot take away-verpakkingen: dit heb je nodig om je eigen catering- of afhaalservice te beginnen.

Klein of groot beginnen?

Het eerste dat je moet bepalen, is hoe je het wilt aanpakken. Heb je nog geen horeca-ervaring, maar wel de drive & skills om lekker te koken voor veel mensen, overweeg dan om een cateringservice vanuit huis te beginnen. Je kunt gewoon vanuit je eigen keuken beginnen. Als je het iets groter aan wilt pakken, kun je de schuur of garage ombouwen. Heb je er helemaal vertrouwen in en wil je er vol tegenaan, dan kun je natuurlijk een pand huren of bestaand restaurant overnemen.

Het papierwerk regelen

Je onderneming inschrijven, het bestemmingsplan checken, vergunning aanvragen… bij het beginnen van je eigen horecaonderneming komt aardig wat regelwerk om de hoek kijken. Laat je daar niet door uit het veld slaan. De Kamer van Koophandel heeft een handig stappenplan gepubliceerd. Volg je deze, dan weet je zeker dat je aan alle regels voldoet.

De keuken inrichten

Na de vorige stap ben je helemaal op de hoogte van de hygiënecodes en regels, waaraan je keuken moet voldoen. Het kan heel goed zijn dat je wat moet investeren in rvs-keukeninrichting en apparatuur als een koelkast en een vriezer. Daarmee kom je al snel op een enkele duizenden euro’s. Loopt je take away straks goed, dan heb je dat zo terugverdiend.

Meer dan food

Wat betreft het menu zijn er geen regels. Kook wat je leuk vindt en waar je goed in bent, verpak dat in een mooi menu en kijk wat je aan marketing en promotie kunt doen. Een goede manier om op te vallen, is met mooi bedrukte verpakkingen en tasjes. Deze hebben een hoge attentiewaarde en zullen helpen je naam snel te verspreiden.

Veel kookplezier gewenst!

Het beste kookgerei om kippenragout klaar te maken

Kippenragout is heerlijk! Iedereen is wel bekend met de blikjes die in een traditioneel kerstpakket vrijwel nooit ontbreken. Heerlijk in de pasteibakjes (die vaak in datzelfde pakket zitten), of als vulling van een iets creatiever bladerdeeg hapje. Maar ook over de friet of rijst misstaat een goede ragout zeker niet. Of in een jasje van paneermeel uit de friteuse natuurlijk, want een goede bitterbal verdient ook de heerlijkste vulling. Maar zo’n blik kan natuurlijk echt niet. Als je de lekkerste kippenragout wil, maak je die zelf. Maar om een goede kippenragout te maken, heb je wel het juiste kookgerei nodig.

Een soeppan

Of je nu zelf je kippenbouillon maakt, of kant en klare bouillon gebruikt, kippenragout maken doe je met bouillon waarin je de kip gaarkookt. Dit kan het beste in een soeppan, deze is geschikt om langere tijd op (laag) vuur een vloeistof te verwarmen.

Een steelpan met dikke bodem

De basis van ragout is een roux. Dit mengsel van bloem en boter bevat weinig vocht. Er vormt zich een soort deegbal die even moet garen. Een pan met een dunne bodem zal al snel voor verbranding van je roux zorgen, en dat is zonde. Neem een pan met een dikke bodem en je zult het terug proeven in je kippenragout.

Een garde

Om van de roux een ragout te maken, voeg de langzaam vloeistof (bouillon) toe. Warme bouillon die je op een deegbal giet is vragen om problemen als je dit met een lepel of vork probeert door te roeren. Een garde verzekert je er echter wél van dat je een mooie, gladde saus krijgt zonder nare klontjes. En geloof me, met al die champignons, kip en wat je er ook maar in stopt, merk je het echt niet als er een klontje in zit tijdens het bereiden. Proeven doe je het echter wel, dus investeer in een goede garde om dit te voorkomen.

kippenragout maken

Een zeef

In je kippenbouillon gaar je je kip en voeg je nog extra kruiden en specerijen toe. De kip wil je van de bouillon scheiden, en ook iets als een laurierblaadje vis je met gemak uit je bouillon als je hem door een goede hittebestendige zeef giet.

Een goed mes

Om de kip in mooie kleine stukken te krijgen kun je aan de slag met twee vorken, maar ook een goed koksmes kan je hierbij helpen. Daarnaast scheelt dat afwas, want om de champignons, ui en kruiden te snijden heb je ook een mes nodig. Een goed mes is vlijmscherp. Hoe scherper het mes, hoe kleiner de kans op een verwonding. Scherpe messen glijden namelijk niet van het te snijden voedsel af richting je vingers. Investeer dus in een goede messenset voor al je kookperikelen en onderhoud ze goed. Je gerechten smaken een stuk beter als jij zelfverzekerd snijdt!

Tips voor een efficiënte horeca

De terrassen zijn weer geopend en binnenkort zullen we misschien ook weer binnen uit eten mogen. Ontzettend veel mensen hebben dit natuurlijk erg gemist, waardoor er straks een stormloop is op het aantal reserveringen. Dat betekent dat we in de horeca zo efficiënt mogelijk te werk willen gaan, waardoor deze tips je zeker zullen helpen. 

Overzicht op het terras

Het belangrijkste is dat je overzicht kunt bewaren op het terras. Dit begint bij de indeling van het terras. Je moet hierin slim te werk gaan door tafels op de juiste manier neer te zetten, zodat bediening precies weet waar ze moeten zijn. Je kunt hiervoor een plattegrond maken en deze binnen ophangen! 

Schrijf alles op

Je zult misschien denken dat je dat ene drankje van tafel 4 wel zou onthouden om door te geven aan de bar. Maar houdt er rekening mee dat er met drukte meerdere mensen zijn die iets aan je willen vragen of door willen geven. Zorg er daarom altijd voor dat je pen en papier bij je hebt om deze bestellingen te noteren. 

De keuken

Niet alleen de bediening en bar moeten efficiënt kunnen werken. Ook de keuken is een belangrijk onderdeel binnen de horeca, waardoor ook hier gezorgd moet worden voor een efficiënte werkplek. De indeling van een keuken is hierin de basis, maar het onderhoud van de keuken is een tweede punt. Zorg er daarom voor dat je een grootkeuken monteur hebt die voor reparatie en onderhoud kan zorgen. Je kunt hiervoor terecht bij Service Equipe Nederland.

De lekkerste koffie van Illy

Veel van ons beginnen de dag maar al te graag met een bakje lekkere koffie. Het is voor veel mensen een dagelijks ritueel dat zich gedurende de dag ook voortzet. Wat is er immers prettiger dan de geur van heerlijke verse koffie om de dag mee te starten? Maar niet alleen thuis, ook op de werkplek is het een ingeburgerd begrip. In de kleine pauzes is altijd tijd voor een lekker bakkie, maar ook tijdens of na de lunch is het een welkom drankje voor veel mensen. Daarnaast heeft koffie ook een zeer sociale functie gekregen. Wanneer je mensen thuis uitnodigd of wanneer je met vrienden of familie op het terras zit, is koffie in vele gevallen daar een belangrijk onderdeel van. Omdat het zo’n belangrijk drankje is, is het ook wel zo prettig dan er varianten zijn die allemaal een andere smaak hebben. Wat ieder persoon heeft over het algemeen toch een net wat andere smaak. Al was het maar voor de broodnodige afwisseling, meerdere smaken en varianten zijn een aspect dat koffiedrinken zo interessant maakt en houdt. Maar welke is over het algemeen genomen nou het lekkerste?

De lekkerste koffie van Illy

Hoewel er vele soorten zijn, pikken we er hier enkele uit die een grote mate van populariteit genieten:

Illy

Expresso van Illy

Deze expresso van Illy is populair vanwege zijn grote pallet aan smaken en tonen dat is te onderscheiden wanneer je deze koffie drinkt. Zaken zoals een heerlijke chocoladesmaak is maar een van de dingen die hem lekker maken. Ook de smaak van karamel en zelfs toest komen naar voren bij deze mooie variant. Om het af te maken zit er zelfs een vleugje aroma van bloemen in. Al deze smaken samen zorgen voor een unieke, veelzijdige en volle smaak.

Guatemala Arabica van Illy

Deze variant is heel speciaal. Hij wordt geteelt hoog in de bergen van – je raadhet al – Guatemala. Deze hoogte maar ook de wind die daar is bepalen voor een groot gedeelte de unieke smaak van deze variant. De smaken die naar voren komen bij deze koffie zijn karamel, chocolade en de zoete smaak van honing.

Wat zijn koffiesiropen?

Bij het koken is een koffiesiropen een kruiderij die een dikke, stroperige vloeistof vormt. Deze stroperige vloeistof bestaat voornamelijk uit een oplossing van suiker in water, die een grote hoeveelheid opgeloste suikers, maar die weinig neiging vertonen om kristallen af te zetten. De consistentie is vergelijkbaar met die van melasse. De viscositeit komt voort uit de veelvoudige waterstofbruggen tussen de opgeloste suiker, die veel hydroxylgroepen heeft. Siropen kunnen worden gemaakt door suiker in water op te lossen of door natuurlijk zoete sappen zoals rietsap, sorghum sap, esdoorn siroop of agave nectar te verminderen. Glucosestroop wordt gemaakt van maïszetmeel met behulp van een enzymatisch proces dat het omzet in suikers. Deze siropen worden ook vaak gebruikt in koffie met een smaakje. Bijvoorbeeld bij een caramel macchiato of een frappuccino. 

koffiesiropen

Soorten siropen

Gearomatiseerde koffiesiropen worden gemaakt door eenvoudige siropen tijdens het kookproces te infunderen met smaakstoffen. Er kan een grote verscheidenheid aan smaakstoffen worden gebruikt, vaak in combinatie met elkaar, zoals kruiden (rozemarijn), specerijen (chipotle chilis, kardemom) of aromaten (sinaasappelschil, citroengras; gember). Syrupus aromaticus wordt bijvoorbeeld bereid door bepaalde hoeveelheden sinaasappelsmaakstof en kaneelwater toe te voegen aan eenvoudige siroop. Dit type siroop wordt vaak gebruikt in koffiebars om gearomatiseerde dranken te maken. Maar ze zijn ook gewoon voor bij jou thuis verkrijgbaar. Geïnfundeerde eenvoudige siropen kunnen worden gebruikt om desserts te maken of om zoetheid en diepte van smaak aan cocktails toe te voegen.

Hoe wordt kaas gemaakt?

Kaas. Een ontzettend populair product. Niet alleen in ons land wordt veel kaas gegeten: we verhandelen ook ontzettend veel. Het maken van kaas is een uitgebreid proces. Voor dit proces zijn verschillende kaasmachines nodig. Lekkerkerker maakt deze machines (dairy machine) en leggen dan ook graag uit hoe kaas gemaakt wordt! 

Bekijk ook: 

GEA Westfalia

Cheese making equipment

Stap 1: Aanzuren en Stremmen

De eerste stap is direct een belangrijke stap. Om één kilo kaas te maken, heb je ongeveer 10 liter melk nodig. Deze melk wordt verhit en daarna wordt er zuursel en stremsel toegevoegd. Het stremsel laat de vaste stoffen in de melk klonteren waardoor de melk zijn vaste vorm kan aannemen. Hier ontstaan dan ook vaak de gaatjes, soms worden er namelijk luchtbelletjes gemaakt.

Stap 2: Gestremde melk Snijden

Na het stremmen ontstaat er een dikke massa die in kleine stukjes wordt gesneden. Hierbij komt geel vocht (wei) vrij. Het stremsel wordt gewassen in warm water. Dit zorgt ervoor dat de korrel steviger wordt.

Stap 3: Persen

Nu is het tijd om de kaas de gewenste vorm te geven. De gewassen wrongel wordt nu in kaasvaten onder de pers gezet.

Stap 4: Pekelen

Dan komen we nu bij de een-na-laatste stap: de kaas wordt in een pekelbad gezet. De kaas wordt in dit proces stevig. Ook heeft het pekelbad invloed op de houdbaarheid en de smaak.

Stap 5: Coating

De laatste stap. De kazen moeten na het pekelen uitlekken. Wanneer ze droog zijn, worden ze op houten planken gelegd. Jonge kazen worden vaak gekeerd, oude kazen om de twee weken. Na 4 weken zijn de eerste kazen klaar met rijpen!

Hakhoning: gezonde en lekkere snoepjes voor jong en oud

Wanneer we het hebben over hakhoning, dan hebben we het in wezen over een snoepje met een natuurlijke insteek. Inmiddels wordt dit snoepje al honderden jaren volgens een speciaal recept gemaakt en met genoegen genuttigd. En dat niet alleen, het natuurlijke aspect zorgt er ook nog eens voor dat men beweert dat het nuttigen van hakhoning zinvol is bij het bestrijden of verzachten van diverse kwalen en pijnklachten. Hoe het ook zij, als je jezelf gerust een zoetekauw zou kunnen noemen, maar je niet te veel ongezond snoepgoed tot je wilt nemen, dan is hakhoning toch minimaal een uitstekend alternatief. De goede gezondheidseigenschappen kunnen daarbij trouwens ook worden toegeschreven aan het feit dat hakhoning normaal gesproken lactosevrij is. 

Hakhoning

Welke smaken bestaan er zoal?

Bij hakhoning is het beslist niet zo dat er maar een en dezelfde soort bestaat. Nee, dit type snoep komt in een flinke diversiteit aan verschillende smaken. Voor elk wat wils dus, iets dat wel bevestigd wordt door het bestaan van de volgende smaakjes:

  • Sinaasappel: waarschijnlijk de zoetste variant. Zeer geliefd bij kinderen!
  • Anijs: ook deze smaken zoetig, maar wel minder dan die met sinaasappelsmaak.
  • Menthol: deze staat bekend om zijn frisse doch zachte smaak. Ideaal dus voor na het eten.
  • Eucalyptus: ook deze wordt gekenmerkt door een fris smaakje.
  • Citroen: wellicht is dit de meest opfrissende smaak van allemaal. Gunstig hieraan is dat hakhoning met citroensmaak extra vitamine C kan bevatten.

Gezond koken

Olijfolie is een gezond product, met name de olie die afkomstig is uit Spanje. Met de olie kun je bakken en braden, maar de Spaanse olijfolie kun je ook prima gebruiken in een salade, pasta en koude sauzen. In iedere keuken vind je tegenwoordig wel een fles olijfolie, je kunt de olie het beste bewaren op een donkere plek en niet in de koelkast. Wil je weten bij Olijfolie Kopen of je een goede hebt? Eigenlijk moet je dan je neus even aan het werk zetten, heb je goede olijfolie dan ruikt deze naar gemaaid gras, walnoten, peper, tomaat en kruiden. Proef het even zoals je wijn proeft in een glas. 

Verleden van olijfolie

Bij Olijfolie Kopen denk je niet aan de oorsprong en het verleden van de olie, de vruchten van een olijfboom worden gebruikt om de olie te produceren. De olijven worden geperst, waardoor de olie uit de olijven ontstaat. Al 4000 jaar voor onze jaartelling werd er olijfolie gebruikt, rond 1200 voor Christus werd de olijfboom al naar Europa gebracht. De olie wordt het meest gebruikt bij het bereiden van voedsel, vroeger werd de olie ook gebruikt als brandstof voor verlichting door middel van olielampen.

Olijfolie Kopen

Hoe ziet olijfolie eruit

In de supermarkt kun je verschillende merken en soorten Olijfolie Kopen, herkenbaar aan de groene of gele kleur die de olie heeft. Voor de kwaliteit maakt de kleur niets uit, omdat er verschillende soorten olijfbomen zijn kan de kleur ook verschillen. Proevers van olie gebruiken daarom donkere glazen, zo kun je geen oordeel geven door de kleur. Sommige fabrikanten geven de olie een vloeistof om deze groener te maken, veel consumenten denken dat groene olie beter van kwaliteit is. Afhankelijk van het soort olijven, worden ze van november tot januari geoogst. Over het algemeen wordt er met de hand geplukt voor de betere kwaliteit olijfolie.