Blog

Griekse olijfolie

Griekse olijfolie is lekker, gezond en een uitstekend souvenir. En dat is niet zomaar. Griekse olijfolie behoort tot de beste olijfolie in de wereld. Dit is ook logisch als je weet hoeveel liters olijfolie Griekse mensen per jaar consumeren. Per jaar consumeert de gemiddelde Griek namelijk 17 liter. Als vergelijking, in Nederland is dit maar 0.8 liter. Verder behoort Griekenland ook tot de grootste exporteur van olijfolie. In deze blog bespreken we waarom het Griekse olie zo goed is en waar je op moet letten bij het kopen.

De vier gradaties

Er zijn vier verschillende gradaties als het om olijfolie gaat. Deze zijn extra vierge olijfolie, vierge olijfolie, gewone olijfolie en sansa olijfolie. De duurste gradatie van deze vier is de extra vierge. De naam zegt het al. Het staat namelijk voor extra maagdelijk. Er wordt hier niets bijgevoegd. Het olijfolie is dus puur het sap van de olijf vrucht.

Typische soorten

Er is ook een groot verschil in soorten olijven in Griekenland. De zogenaamde Koroneiki is de meest voorkomende. Deze zul je niet vaak in een restaurant zien, omdat het een zo mooie olijf is. Door de Grieken wordt deze olijf ook vaak de koningin van de olijven genoemd.

In Griekenland heeft elk deel wel een speciale olijven vrucht. Als je dus ooit Griekenland bezoekt, is het zeker een aanrader om zoveel mogelijk olijfolie boeren. Je zult verbaasd zijn hoe verschillend de smaken kunnen zijn. Naast Olijven zijn er nog veel andere lekkere Griekse producten die de reis naar dit land waard maken.

Een dagje organiseren met vrienden

Heb jij een dagje uit met vrienden die op de planning hebt staan? Leuk! maar wat ga je dan toch doen? Er zijn gelukkig veel dingen die je kunt doen met je vrienden. En in dit artikel helpen we je graag een handje hierbij. Zo beginnen we met tips om een steakhouse of ander restaurant zoals Het wapen van Kaatsheuvel te vinden. Maar hebben tevens nog tips voor leuke activiteiten. Lees dus snel eens verder.

Het wapen van Kaatsheuvel

Jouw dagje uit

Wanneer je een dagje uit hebt met vrienden, is dat altijd iets om naar uit te kijken. En dan is het natuurlijk wel zo leuk om iets tofs te organiseren. Maar wat ga je dan toch doen? Je kunt bijvoorbeeld gaan paintballen, bowlen of laserschieten. Dat zijn vaak activiteiten die in de smaak vallen bij menig vriendengroep. En daarbij is het tevens leuk als je er een drankje kunt doen. Je kunt hierbij ook online kijken naar wat voor activiteiten je kunt doen. Op het gebied van restaurants ligt het vaak aan de groepsgrootte wat interessant kan zijn. Met grote groepen is een steakhouse bijvoorbeeld erg leuk. Het is dan geen probleem als de groep een beetje luidruchtig is. Bepaalde restaurants zijn dan ook minder geschikt voor grote groepen. Wanneer je met een select gezelschap bent zou je bijvoorbeeld voor een wat chiquer restaurant kunnen gaan. Maar uiteindelijk komt het ook neer op jullie persoonlijke voorkeuren. Kijk vooral eens rond en bespreek met je vrienden wat leuk is!

Het wapen van Kaatsheuvel