Olijfolie Kopen

Gezond koken

Olijfolie is een gezond product, met name de olie die afkomstig is uit Spanje. Met de olie kun je bakken en braden, maar de Spaanse olijfolie kun je ook prima gebruiken in een salade, pasta en koude sauzen. In iedere keuken vind je tegenwoordig wel een fles olijfolie, je kunt de olie het beste bewaren op een donkere plek en niet in de koelkast. Wil je weten bij Olijfolie Kopen of je een goede hebt? Eigenlijk moet je dan je neus even aan het werk zetten, heb je goede olijfolie dan ruikt deze naar gemaaid gras, walnoten, peper, tomaat en kruiden. Proef het even zoals je wijn proeft in een glas. 

Verleden van olijfolie

Bij Olijfolie Kopen denk je niet aan de oorsprong en het verleden van de olie, de vruchten van een olijfboom worden gebruikt om de olie te produceren. De olijven worden geperst, waardoor de olie uit de olijven ontstaat. Al 4000 jaar voor onze jaartelling werd er olijfolie gebruikt, rond 1200 voor Christus werd de olijfboom al naar Europa gebracht. De olie wordt het meest gebruikt bij het bereiden van voedsel, vroeger werd de olie ook gebruikt als brandstof voor verlichting door middel van olielampen.

Olijfolie Kopen

Hoe ziet olijfolie eruit

In de supermarkt kun je verschillende merken en soorten Olijfolie Kopen, herkenbaar aan de groene of gele kleur die de olie heeft. Voor de kwaliteit maakt de kleur niets uit, omdat er verschillende soorten olijfbomen zijn kan de kleur ook verschillen. Proevers van olie gebruiken daarom donkere glazen, zo kun je geen oordeel geven door de kleur. Sommige fabrikanten geven de olie een vloeistof om deze groener te maken, veel consumenten denken dat groene olie beter van kwaliteit is. Afhankelijk van het soort olijven, worden ze van november tot januari geoogst. Over het algemeen wordt er met de hand geplukt voor de betere kwaliteit olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *