Hakhoning

Hakhoning: gezonde en lekkere snoepjes voor jong en oud

Wanneer we het hebben over hakhoning, dan hebben we het in wezen over een snoepje met een natuurlijke insteek. Inmiddels wordt dit snoepje al honderden jaren volgens een speciaal recept gemaakt en met genoegen genuttigd. En dat niet alleen, het natuurlijke aspect zorgt er ook nog eens voor dat men beweert dat het nuttigen van hakhoning zinvol is bij het bestrijden of verzachten van diverse kwalen en pijnklachten. Hoe het ook zij, als je jezelf gerust een zoetekauw zou kunnen noemen, maar je niet te veel ongezond snoepgoed tot je wilt nemen, dan is hakhoning toch minimaal een uitstekend alternatief. De goede gezondheidseigenschappen kunnen daarbij trouwens ook worden toegeschreven aan het feit dat hakhoning normaal gesproken lactosevrij is. 

Hakhoning

Welke smaken bestaan er zoal?

Bij hakhoning is het beslist niet zo dat er maar een en dezelfde soort bestaat. Nee, dit type snoep komt in een flinke diversiteit aan verschillende smaken. Voor elk wat wils dus, iets dat wel bevestigd wordt door het bestaan van de volgende smaakjes:

  • Sinaasappel: waarschijnlijk de zoetste variant. Zeer geliefd bij kinderen!
  • Anijs: ook deze smaken zoetig, maar wel minder dan die met sinaasappelsmaak.
  • Menthol: deze staat bekend om zijn frisse doch zachte smaak. Ideaal dus voor na het eten.
  • Eucalyptus: ook deze wordt gekenmerkt door een fris smaakje.
  • Citroen: wellicht is dit de meest opfrissende smaak van allemaal. Gunstig hieraan is dat hakhoning met citroensmaak extra vitamine C kan bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *