Mannen en vrouwen drankjes

Eén gebied waarop mannen en vrouwen veel van elkaar verschillen: drankjes. In deze blog zullen de favorieten alcoholische dranken van mannen en vrouwen beschreven worden. 

Drank voor vrouwen

Volgens Vrouwentotaal.be is witte wijn een typisch vrouwen drankje. En veel dames kunnen dit bevestigen. Vooral in het weekend wil er bij menig vrouw nog wel eens een flesje wijn doorheen gaan. Dit komt omdat het lichte en fruitige van witte wijn zorgt dat het soepel weg te drinken is. Na witte wijn krijgt zeker de Cosmopolitan de tweede plek. Dit typische vrouwelijke drankje kennen we uit de populaire tv-serie Sex and the City. Denk aan een roze, zoete en vrouwelijke nacht. Neem weer een glas martini, want geen enkele vrouw kan weerstaan aan een cocktail met cranberrysap.

Drank voor mannen

Whisky is de sterke favoriet van veel mannen. De drank bevat veel alcohol en heeft een sterke uitgesproken smaak. Het vereist veel vakmanschap van fijnproevers en een heerlijke whisky te stoken. De echte kenners zullen dan ook het verschil in kwaliteit tussen verschillende whisky’s proeven. De onderstaande whisky wordt geprezen door fijnproevers en zijn dus zeker het proberen waard. Op Mannenfocus.be lees je over meer interessante mannelijke onderwerpen. Vergeet niet een lekker whisky voor jezelf in te schenken terwijl je leest!

Westland

Westland maakt een single malt whisky die erg populair is. Het is een unieke gerstmix met vijf moutsoorten die bestaat uit Westlands originele Washington Select Pale Malt, Munich Malt, Extra Special Malt, Pale Chocolate Malt en Brown Malt. Deze Single Malt is ook een geturfde whisky, wat betekent dat de mout wordt gedroogd en gerookt boven een turfvuur. Het smaakprofiel wordt door de stokerij beschreven als ‘smeulend mos, gevlamde sinaasappelschil, geroosterde bakbananen, kampvuur, geroosterde pistachenoten en groene kruiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *