RVS grootkeukens: een introductie

Van bedrijfsrestaurants tot schoolkantines en van scheepvaart tot vakantieresorts; er zijn vele situaties te bedenken, waarin de hele dag door voor vele hongerige klanten eten klaargemaakt moet worden. Een eenvoudige keuken zoals thuis, of zelfs een ‘standaard’ restaurantkeuken zullen hierbij niet volstaan. Waar gevraagd wordt om het grotere kook-, bak-, stoom- en frituurwerk, is vraag naar een grootkeuken. Een bedrijf dat alles weet van de inrichting van RVS grootkeukens is het Kampense Culion. We stelden hen enkele vragen, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Waarom juist RVS?

De reden om voor RVS als basismateriaal voor grootkeukens te kiezen, is divers. Allereerst heeft het goede hygiënische eigenschappen. Vuil en bacteriën hechten moeilijk aan de oppervlakte en het is eenvoudig schoon te houden. RVS kan hoge temperaturen weerstaan, waardoor het met bijvoorbeeld hete stoom extra hygiënisch te reinigen is. Ook zal het materiaal niet snel onderhevig zijn aan corrosie door allerhande schoonmaakmiddelen.

Op zoek naar rvs behuizingen? Of een halffabrikaat?

Welke apparatuur en inrichting is er?

Het korte antwoord is: te veel om in dit blog op te noemen. Op onze website vindt u een overzicht van grootkeukenapparatuur en -inrichting. Voor het beeld doen we er een kleine greep uit: werk- en spoeltafels, kookeilanden, transportsystemen (bv. afruimbanden), afzuigkappen en koelingen.

Hoe richt ik mijn grootkeuken in?

Dat is geheel afhankelijk van de situatie, van de beschikbare ruimte tot looproutes voor je gasten. Het meeste dat we op dit gebied verzorgen is maatwerk. Ook maken we onderscheid tot apparatuur en interieur en tussen ‘publiekelijk’ en ‘achter de schermen’. Kookeilanden kun je best in een aparte keuken plaatsen, tenzij je aan live cooking wilt doen. Etalages met warmhoudbakken wil je juist in het zicht plaatsen. Mensen kiezen hun gerechten met de zintuigen.

Meer informatie

Dit verhaal over RVS grootkeukens is verre van compleet, maar we hopen u hiermee een beetje een indruk te hebben gegeven. Neemt u gerust contact op met Culion voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *