take away beginnen

Take away beginnen? Dit heb je nodig.

Als er één opvallende ontwikkeling te benoemen valt op het gebied van food, dan is het wel de groeiende populariteit van afhaal- en bezorgrestaurants. Het lijkt erop dat deze markt nog niet verzadigd is, want er komen regelmatig nieuwe gelegenheden bij. Lijkt het je wat om in de markt van take away te duiken? Duik dan eerst in deze tips. Van keukenapparatuur tot take away-verpakkingen: dit heb je nodig om je eigen catering- of afhaalservice te beginnen.

Klein of groot beginnen?

Het eerste dat je moet bepalen, is hoe je het wilt aanpakken. Heb je nog geen horeca-ervaring, maar wel de drive & skills om lekker te koken voor veel mensen, overweeg dan om een cateringservice vanuit huis te beginnen. Je kunt gewoon vanuit je eigen keuken beginnen. Als je het iets groter aan wilt pakken, kun je de schuur of garage ombouwen. Heb je er helemaal vertrouwen in en wil je er vol tegenaan, dan kun je natuurlijk een pand huren of bestaand restaurant overnemen.

Het papierwerk regelen

Je onderneming inschrijven, het bestemmingsplan checken, vergunning aanvragen… bij het beginnen van je eigen horecaonderneming komt aardig wat regelwerk om de hoek kijken. Laat je daar niet door uit het veld slaan. De Kamer van Koophandel heeft een handig stappenplan gepubliceerd. Volg je deze, dan weet je zeker dat je aan alle regels voldoet.

De keuken inrichten

Na de vorige stap ben je helemaal op de hoogte van de hygiënecodes en regels, waaraan je keuken moet voldoen. Het kan heel goed zijn dat je wat moet investeren in rvs-keukeninrichting en apparatuur als een koelkast en een vriezer. Daarmee kom je al snel op een enkele duizenden euro’s. Loopt je take away straks goed, dan heb je dat zo terugverdiend.

Meer dan food

Wat betreft het menu zijn er geen regels. Kook wat je leuk vindt en waar je goed in bent, verpak dat in een mooi menu en kijk wat je aan marketing en promotie kunt doen. Een goede manier om op te vallen, is met mooi bedrukte verpakkingen en tasjes. Deze hebben een hoge attentiewaarde en zullen helpen je naam snel te verspreiden.

Veel kookplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *