Tips voor het aanleggen van een moestuin

Is een van jouw goede voornemens voor 2021 gezonder eten? Fit en gezondheid is erg belangrijk. In 2020 speelde dit ook een belangrijke rol. Hierdoor beseffen we allemaal weer hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen. Goede-voeding.nl biedt veel informatie over gezondheid en gezonde voeding. 

Gezond eten is niet altijd even makkelijk en leuk. Een moestuin kan je hierbij helpen. Door je eigen fruit en groenten te verbouwen maak je gezond eten leuker. Voor jezelf maar ook voor je kinderen bijvoorbeeld. Hieronder vind je een aantal tips voor het aanleggen van een mooie moestuin. 

Goede plek

Een van de belangrijkste aspecten bij het aanleggen van een moestuin is een goede plek. Zoveel mogelijk zon is ideaal. Minstens 6 á 8 uur per dag. Kies ook voor beschutting. Houd hierbij rekening met windrichtingen. Uit het noorden komt bijvoorbeeld koude lucht dus het is voordelig om een plek te kiezen een de zuidkant van de tuin om te profiteren van warme lucht. Heb je een balkon of een tuin met weinig zon? Geen paniek! Er zijn een aantal groente die het goed doen in de halfschaduw. Denk bijvoorbeeld aan sla, spinazie, rucola en bieten. 

Meer weten over de tuinen en de indeling? Kijk op tuinprofiel.nl 

Meten is weten

Je hebt niet veel ruimte nodig om groenten te verbouwen. Je kan al beginnen met één vierkanten meter. Begin klein. Natuurlijk ben je enthousiast en zou je het liefste meteen je hele tuin willen verbouwen, maar dat gaat helaas niet. Als het begin goed gaat, kan je altijd nog uitbreiden. 

Soort grond

Het is ook belangrijk om te weten wat voor soort grond je hebt. In Nederland komt zand, klei en veengrond het meeste voor. Wanneer je een handje grond pakt en het uit elkaar valt, heb je waarschijnlijk zanderige grond. Kan je klontjes van de grond maken? Dan zou het kleigrond kunnen zijn. Een zandigere grond is het voordeligst voor een goede moestuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *