Vegan producten

Vleesvervangers: misschien wel de belangrijkste vegan producten

Toegegeven, als je een veganistisch eetpatroon hanteert heb je iets minder te kiezen dan mensen die zich alleseter mogen noemen. Toch kan niet ontkend worden dat er veranderingen aan het plaatsvinden zijn. Alles bij elkaar genomen zijn er steeds meer speciale vegan producten op de markt gekomen de laatste jaren. Goed om te weten is daarbij dat wat je in de grote bekende supermarkten vindt nog lang niet alles is. Bij in veganistische producten gespecialiseerde (online) supermarkten valt werkelijk nog veel meer te vinden. Het verschil zit ‘m dan onder meer in vleesvervangers, iets dat voor veel veganisten toch belangrijk blijft. Lees hieronder welke vleesvervangers zoal te vinden zijn bij een vegan supermarkt.

Worst

Mensen die ooit vleeseter waren en daar nu van af zijn gestapt kunnen bepaalde specifieke vleeswaren natuurlijk gaan missen. Worst is er daar een van. Gelukkig bestaan er nu vele soorten vegan worsten. Dit varieert van broodbeleg tot heuse braadworsten die niet van de conventionele variant te onderscheiden zijn. Hierbij zijn sommige worsten volledig plantaardig samengesteld, terwijl andere soorten met wat toevoegingen verrijkt zijn.

Vegan producten

Seitan

Wanneer je een geschikte vervanger zoekt voor rundvlees, bijvoorbeeld voor een stoofgerecht of een wokschotel, dan is seitan waarschijnlijk de beste optie. In verschillende Aziatische keukens wordt seitan al jarenlang gebruikt. Vooral de textuur van seitan doet enorm denken aan die van rundvlees.

Tofu

Tofu geldt ook als vleesvervanger, maar dit is een product dat niet direct veel lijkt op welke soort vlees dan ook. Vooral als je pure en onbewerkte tofu koopt (tevens de meest gezonde variant) heb je te maken met een enorm zacht en mals product. Natuurlijk zijn er ook andere varianten. Deze zijn dan zodanig bewerkt dat het wat krokanter aandoet. Ook kunnen er smaak- en kleurstoffen aan tofu worden toegevoegd voordat je het koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *