Wat is een koelkist precies?

Het spreekt voor zich dat er in elke horecakeuken wel een koelkast is terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat een gewone koelkast niet altijd over een voldoende capaciteit beschikt. Omwille van deze reden wordt er dan ook door steeds meer horecazaken (ook) voor gekozen om een koelkist te kopen. Deze zogenaamde koel- en vrieseilanden zijn door de jaren heen door tal van verschillende merken op de markt gebracht. Voel jij ook wel een bepaalde interesse om een dergelijke koelapparaat te kopen? Zou je hier echter graag eerst nog even wat meer over te weten willen komen? Dat is mogelijk hieronder! 

Een koelkist kopen als open of dichte variant 

Voor een koelkist geldt dat je ze in verschillende vormen kan kopen. Op dit vlak wordt een onderscheid gemaakt tussen de open en de dichte exemplaren. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een koelkist aan te schaffen met een glazen deksel? Op deze manier kan je de inhoud van de kist ten allen tijde van buitenaf zien. Bovendien staat een dergelijk koeleiland er om bekend uitstekend in staat te zijn om niet alleen etenswaren, maar ook dranken vers te kunnen bewaren. Een ander interessant weetje heeft betrekking tot het feit dat het mogelijk is om een koelkist automatisch te laten ontdooien. Dit bijvoorbeeld wanneer je ze wenst schoon te maken. Deze ontdooiing kan bovendien op twee verschillende manieren plaatsvinden. Dit kan zowel elektrisch als via heetgasontdooiing. 

De Fiji kist, één van de populairste koelkisten 

Er zijn op de markt best wel wat verschillende soorten koelkisten terug te vinden. Eén van de bekendste en meest populaire kisten is de zogenaamde Fiji koelkist. Deze wordt bijzonder vaak gekozen door zowel beginnende als langer bestaande horecazaken. Daar zijn best een aantal redenen voor aan te halen. De koeling die je aantreft in deze kist is immers voorzien van een elektronische bediening. Bovendien is het zo dat ze ook beschikt over een digitale thermometer. Deze verschillende zaken realiseren in de praktijk een werkelijk uitstekende performance. De aanwezige circulatiekoeling zorgt er bij deze koelkist voor dat niet alleen zuivelproducten, maar ook fruit en vlees op een efficiënte en snelle manier kunnen worden gekoeld. Voor deze en andere koelkisten geldt in de praktijk dat ze veelal ook aangekocht kunnen worden in een energiebesparende uitvoering. 

Een koelkist kopen met geforceerde koeling 

Kies je voor het kopen van een koelkist met geforceerde of dynamische koeling? Dan zal je kunnen vaststellen dat de lucht wordt verspreid door middel van een ventilator. Hierdoor is het mogelijk voor de kist om zeer snel op de gewenste temperatuur te komen. Een niet onbelangrijk risico bestaat in dit geval uit het uitdrogen van de producten die er in worden opgeslagen. Om dit te voorkomen wordt de luchtvochtigheid in koelkisten tegenwoordig bijzonder vaak geregeld. De voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van een koelkist met geforceerde koeling zijn de volgende: 

  • Je krijgt de beschikking over een echt krachtige koeling; 
  • De koeling kan snel terug op temperatuur worden gebracht; 
  • De temperatuur is verspreid over het koeleiland gelijk; 
  • De condensaanslag kan minimaal worden gehouden; 

Sta jij eveneens op het punt om een koelkist te bestellen voor in de keuken van in jouw horecazaak? Dan zijn we er van overtuigd dat de informatie op deze pagina je kan helpen!
Wil jij je producten gekoeld tentoonstellen? Kijk dan ook eens naar een koeltoonbank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *