Online wijnproeverij

Wijnproeverijen onmogelijk in coronatijd? Niet waar, dit kan ook online!

De pandemie waar we begin 2021 nog steeds middenin zitten brengt grote en kleine nadelen met zich mee voor iedereen. Zo is het voor ware wijnliefhebbers jammer dat zij het wijn drinken en proeven nu even in eenzaamheid moeten doen. Dit terwijl we het hier toch hebben over een sociale aangelegenheid. Welnu, sommige ondernemers hebben besloten om er in deze merkwaardige tijden toch het beste van te maken, in die zin dat ze het mogelijk hebben gemaakt een online wijnproeverij bij te wonen. Ja, dit houdt dus inderdaad in dat je de te proeven wijnen krijgt thuisgestuurd en dat je op het afgesproken moment dient in te loggen in een videogesprek. Of dit even leuk is als een proeverij op locatie valt te bezien, maar prijzenswaardig is dit inventieve idee toch zeker. 

Online wijnproeverij

Wijn proeven: zo hoor je dat te doen

Wie nog nooit een wijnproeverij heeft meegemaakt en dit binnenkort voor het eerst gaat doen, die doet er goed aan zich te verdiepen in hoe je wijn eigenlijk hoort te proeven. Welnu, hieronder volgt het globale stappenplan dat je bij het proeven van een nieuw wijntje kunt volgen:

  • Eerst bekijk je je glaasje wijn grondig. Aan de kleur en de textuur kun je namelijk al veel informatie aflezen.
  • Steek je neus in het glas en ruik eens goed aan de inhoud. Controleer daarmee of de wijn wel fris ruikt, en dus niet muf of iets degelijks. Maak hierna eens kleine bewegingen met het glas om erachter te komen of er nieuwe geuren vrijkomen.
  • Nu volgt het moment waarin je als het goed is al veel zin hebt gekregen: het proeven zelf. Proeven wil natuurlijk zeggen dat je de wijn niet meteen doorslikt. Beweeg eerst de wijn een tijdje door je mond heen.
  • Tenslotte volgt nog het naproeven. De nasmaak die blijft hangen is immers vaak heel anders dan de oorspronkelijke smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *