Zo richt je een horeca keuken in

Ga jij een horeca zaak beginnen? Dan is het aanschaffen van horeca apparatuur van groot belang. Er zijn tegenwoordig vele verschillende horeca apparaten en leveranciers. Daarnaast is de aanschaf van horeca apparatuur in het begin een grote kostenpost. Het is daarom van belangrijk dat je apparatuur slim inkoopt en de horeca keuken goed inricht. Ben jij benieuwd hoe je dit doet? Daarover vertellen wij je graag meer hieronder. 

Hoeveel ruimte heb je?

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar voordat je horeca apparatuur koopt om jouw horeca keuken in te richten is het erg belangrijk dat je precies weet hoeveel ruimte er beschikbaar is. Zo voorkom je bijvoorbeeld een grote vleesmolen koopt, die uiteindelijk niet blijkt te passen. Meet daarom exact hoeveel ruimte je hebt en teken dit uit. Door de ruimte uit te tekenen, kan je een plattegrond ontwerpen waardoor het inrichten van een horeca keuken een stuk makkelijk wordt. 

Welke horeca apparatuur heeft prioriteit? 

Heb jij een wat krappe ruimte beschikbaar of een krap budget? Dan is het belangrijk om goed na te denken welke apparatuur écht noodzakelijk is. Vraag je daarom iedere keer voordat je horeca apparatuur aanschaft af: waarvoor gaat dit gebruikt worden? Hierbij moet je onder andere rekening houden met de doelgroep en de omvang van jouw zaak. 

Kies voor praktisch 

Natuurlijk vind je het belangrijk dat ook jouw horeca keuken er aangenaam uit ziet. Echter, is het veel belangrijker dat de keuken praktisch is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de indeling: waar komt de prullenbak? Waar liggen de snijplanken? Wat wordt vaak gebruikt en moet dus op een strategische plek gezet worden? 

Let op de hygiëne en veiligheid

De keukenruimtes moet snel en makkelijk gedesinfecteerd kunnen worden, er zijn namelijk strenge regels met betrekking tot hygiëne in de horeca. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen die in de keuken werken, dit in een veilige omgeving doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een antislip vloer. Naast dat een keuken schoon en veilig moet zijn, is het fijn als de keuken ergonomisch ingericht is. Dit houdt in dat er rekening gehouden wordt met spieren en gewrichten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de looproutes te verkorten en alles op een goede hoogte in te stellen. Vraag specialisten om advies
Het inrichten van een horeca keuken is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet. Vind jij het lastig om goede keuze te maken? Dan is het wellicht verstandig om je te richten tot specialisten die zich hier wél dagelijks mee bezig houden. Je kunt je bijvoorbeeld richten tot leveranciers van keukenapparatuur. Na een gesprek kan een leverancier jouw wensen en behoeftes in kaart brengen waardoor ze je passend advies kunnen geven. Hierdoor wordt het inrichten van een horeca keuken een stuk eenvoudiger. Ben jij opzoek naar zo’n leverancier? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *